Koiratanssi

Koiratanssissa koira ja ohjaaja suorittavat itsesuunniteltua ohjelmaa musiikin tahdissa. Siinä yhdistyvät koiran kouluttaminen, tekninen osaaminen ja taiteellinen ilmaisu. Koiratanssilajeja ovat vapaatanssi eli freestyle sekä seuraaminen musiikin tahdissa eli heelwork to music (HTM). Kilpailuluokkia on kolme: alokasluokka, avoin luokka ja voittajaluokka. Koiraa ohjataan sanallisin vihjeiden sekä vartalo- ja käsimerkkien avulla. 

Taru Kanerva

Koiratanssin voi aloittaa opettamalla koiralle erilaisia temppuja. Vapaatanssissa ohjaaja voi itse soveltaa ja suunnitella sellaisia temppuja, jotka sopivat parhaiten omalle koiralleen. HTM:ssä tehdään seuraamista erilaisissa positioissa eli esim. koira vasemmalla puolella, oikealla puolella, edessä tai takana. Netistä löytyy paljon videoita, joissa näkee erityyppisiä tehtäviä ja temppuja, joita koiratanssissa voi tehdä. 

Koiratanssi vahvistaa koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä, kontaktia ja koiran kehonhallintaa. Koiratanssiesityksissä tulisi tulla esiin viihdyttävästi ja elävästi koirakon yhteinen työskentely ohjelmaan sopivan musiikin kanssa.

Taru Kanerva