Rally-toko-mestaruuden säännöt

Sileäkarvaisten noutajien RALLY-TOKOmestaruus

Yksilömestaruus:

Mestaruus ratkotaan mestaruusluokassa ja suurimmalla pistemäärällä tuloksen saavuttanut koira on mestari. Jos MES-luokassa ei kukaan saavuta tulosta tai MES-luokassa ei kilpaile yhtään sileäkarvaista noutajaa, jää mestaruus sinä vuonna jakamatta. Jos pisteet menevät kahden tai useamman eniten pisteitä saavuttaneen kanssa tasan, mestari on se koira, jonka suoritusaika on nopeampi.

Mestaruuteen osallistuvien ohjaajien tulee olla Suomen sileäkarvaiset noutajat ry:n jäseniä ja koirien rekisteröityjä sileäkarvaisia noutajia, muutoin ei voi kilpailla mestaruudesta.

Lisäksi jokaisesta luokasta palkitaan paras sileäkarvainen noutaja (alokas-, avoin- ja voittajaluokasta).

Joukkuemestaruus:

Suomen Sileäkarvaiset noutajat ry:n rally-toko-joukkuemestaruudesta kilpaillaan rotumestaruuskokeen yhteydessä. Joukkueeseen voi kuulua 3–5 koiraa, joista vähintään yhden tulee osallistua voittaja- tai mestariluokkaan. Joukkueen pisteisiin lasketaan kolmen koiran tulokset, joista vähintään yhden tulee olla voittaja- tai mestariluokasta.

Mikäli kahden joukkueen yhteenlasketut pisteet menevät tasan, verrataan joukkueiden parasta voittaja- tai mestariluokan tulosta.

Joukkueeseen osallistuvien ohjaajien tulee olla Suomen Sileäkarvaiset noutajat ry:n jäseniä ja koirien rekisteröityjä sileäkarvaisia noutajia, muutoin joukkueen kokoamiselle ei ole rajoituksia. Joukkueen kokoonpano tulee ilmoittaa järjestäjälle ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Viitaten syyskokouksen 28.10.2023 pöytäkirjan kohtaan 13. Sääntöihin tullaan lisäämään maininta valintaperusteista mikäli ilmoittautuneita flatteja on enemmän kuin kokeeseen on mahdollista ottaa (tai kokeessa on paikkoja).