Toko-mestaruuden säännöt

Sileäkarvaisten noutajien TOKOmestaruus

Yksilömestaruus:

Mestaruus ratkotaan erikoisvoittaja luokassa, suurimmalla pistemäärällä tuloksen saavuttanut evl koira on mestari. Jos evl luokassa ei kukaan saavuta tulosta tai erikoisvoittaja luokassa ei kilpaile yhtään sileäkarvaistanoutajaa, jää mestaruus sinä vuonna jakamatta. Jos pisteet menevät kahden tai useamman eniten pisteitä saavuttaneen kanssa tasan, mestari ratkotaan tokosääntöjen mukaisesti 1.sijan ratkaisun saamiseksi. "Luokkavoittajan paremmuutta ratkaistaessa, lasketaan yhteen liikkeet: seuraaminen, luoksetulo ja lähettäminen määrätylle paikalle. Näidenkin mentyä tasan, ko. liikkeet uusitaan."

Mestaruuteen osallistuvien ohjaajien tulee olla Suomen sileäkarvaiset noutajat ry:n jäseniä ja koirien rekisteröityjä sileäkarvaisianoutajia, muutoin ei voi kilpailla mestaruudesta.

Lisäksi jokaisesta luokasta palkitaan paras sileäkarvainen noutaja (alokas-, avoin- ja voittajaluokasta).

Joukkuemestaruus:

Suomen Sileäkarvaiset noutajat ry:n toko-joukkuemestaruudesta kilpaillaan rotumestaruuskokeen yhteydessä. Joukkueeseen voi kuulua 3-5 koiraa, joista vähintään yhden tulee osallistua voittaja- tai erikoisvoittajaluokkaan. Joukkueen pisteisiin lasketaan kolmen koiran tulokset, joista vähintään yhden tulee olla voittaja- tai erikoisvoittajaluokasta. Luokkien vaikeuserot huomioidaan kertomalla koiran saama pistemäärä alla olevalla kertoimella:

Alokasluokka 1,4

Avoin luokka 0,92

Voittajaluokka 1,0

Erikoisvoittajaluokka 1,05

Mikäli kahden joukkueen yhteenlasketut pisteet menevät tasan, verrataan joukkueiden parasta voittaja- tai erikoisvoittajaluokan tulosta yllä olevia kertoimia käyttäen. Joukkueeseen osallistuvien ohjaajien tulee olla Suomen Sileäkarvaiset noutajat ry:n jäseniä ja koirien rekisteröityjä sileäkarvaisia noutajia, muutoin joukkueen kokoamiselle ei ole rajoituksia. Joukkueen kokoonpano tulee ilmoittaa järjestäjälle ennen ilmoittautumisajan päättymistä.

Viitaten syyskokouksen 28.10.2023 pöytäkirjan kohtaan 13. Sääntöihin tullaan lisäämään maininta valintaperusteista mikäli ilmoittautuneita flatteja on enemmän kuin kokeeseen on mahdollista ottaa (tai kokeessa on paikkoja).