Valinnat 2019

 

Valinnat nome-valmennusrenkaaseen on tehty.

Nome-toimikunta on valinnut vuoden 2019 valmennusrenkaaseen 9 koirakkoa. Iloksemme hyviä hakemuksia tuli runsaasti, ja valintoja pohdittiin pitkään.

Valinnoissa otettiin huomioon ennen kaikkea koiran tulokset sekä ohjaajan kyky sitoutua koulutuspäiviin. Myös perustelut luettiin tarkkaan. Koiran ikä vaikutti myös hiukan.

Valmennusrenkaaseen 2019 on valittu:

  • Emmi Kiviluoma ja Omskakas På Gott Och Ont “Reno”
  • Henna Mikkonen ja Allikon Tulinen Lempi “Vauhti”
  • Johanna Rotko ja Mingus Umbra Fida “Migi”
  • Kari Halla-aho ja Blackpicks Hurricane ”Aaltonen”
  • Maija Valtonen ja Filurin Myrtle “Myrtti”
  • Raija Gärding ja Allikon Tulen Voima “Hoppu”
  • Riitta Koivisto ja Korven Akan Tuittu “Siru”
  • Tanja Manerus ja Pyymäen Tuuliviiri “Topi”
  • Tiina Pikkuaho ja Susedalens Tikka Pull The Trigger “Martina”

Valmennuspäivät:

  • 7.4.2019 Kauhava, valmentajana Barbro “Paapu” Fagerholm
  • 4.5.2019 Orivesi, valmentajana Tarja Tuhola
  • 15.6.2019 Hämeenlinnan ympäristö, valmentajana Ville Suhonen
  • Elo-syyskuu 2019 Liminganlahden ympäristö

Mikä on valmennusrengas?

Valmennusrenkaan tavoitteena on saada enemmän flatteja noutajien metsästyskokeen voittajaluokkaan, ja koiran kyvyistä riippuen käyttövalioksi asti. Valmennusrengas on lähtökohtaisesti tähdätty avoimen ja voittajaluokan tasoisille flateille. Ohjaajan täytyy haluta harjoitella koiransa kanssa tavoitteellisesti.

Nome-toimikunnassa valmennusrengasta organisoi NOME-B-kokeita paljon tuomaroiva flattiharrastaja Vesa Turunen.

Valmennusrengas muodostuu useammasta koulutuspäivästä ympäri maata. Vuonna 2019 koulutukset ovat 7.4. Kauhavalla, 4.5. Orivedellä, 15.6. Hämeenlinnan ympäristössä ja elo-syyskuussa Liminganlahden ympäristössä.  Mahdollisesti saadaan vielä viides koulutus syksylle. Päivitämme tietoja tälle sivulle sitä mukaa kun ne tarkentuvat. Valmennusrenkaalle perustetaan myös oma Facebook-ryhmä.

Kouluttajiksi on saatu huippunimiä. Kauhavan koulutuksessa tahtipuikkoa pitelee pitkän linjan nome-harrastaja, Suomen Noutajakoirajärjestön aluekouluttajakoulutuksistakin vastaava Barbro “Paapu” Fagerholm. Orivedellä koirakoita vie eteenpäin flattien Pohjoismaiden mestari 2014 Tarja Tuhola. Hämeessä haasteita koirakoille juonii  moninkertainen Flattimestari, flatti- ja spanielikasvattaja Ville Suhonen, joka on voittanut myös himoitun Noutajamestari-tittelin. Syksyn kouluttajat eivät ole tätä kirjoittaessa vielä varmistuneet.

Valmennusrinki järjestetään osallistujille omakustannehintaan, niin että kouluttajan kulut peittyvät, noin 10-30 euroa per koulutus. Tarkka kustannus ilmoitetaan lähempänä.

Renkaaseen haetaan koiran tulosten ja vapaamuotoisen hakemuksen perusteella viimeistään 15.3.2019. Valinnat tekee nome-toimikunta.

Toivomus on, että valmennusrinkiläiset osallistuisivat mahdollisimman moneen koulutuspäivään, mutta mukaan voi hakea, vaikka ei pääsisikään kaikkiin tapahtumiin.

Miksi valmennusrengas on perustettu?

- Paikallisissa noutajakoirayhdistyksissä on monesti koulutuksia taipumuskoe- ja alokasluokan tasolle asti, mutta sitten usein loppuu organisoitu koulutustarjonta. Haluamme auttaa innokkaita ihmisiä, jotka haluavat treenata koiraansa tavoitteena KVA, kertoo Vesa Turunen.

- Olisi hienoa jos saataisiin jatkumoa flattikäyttövalioiden kunniakkaaseen joukkoon. Niitä ei kovin tiheään eikä paljon ole viime vuosina tullut, vaikka alemmissa luokissa on hyviä, lupaavia koiria. Valmennusrenkaan tavoitteena on saada ohjaajia innostettua ja tuettua siihen viimeiseen rypistykseen, Vesa jatkaa.

- Flatteja näkyy turhan vähän kokeissa, sanoo Heli Pitkäjärvi flattikerhon nome-toimikunnasta.

- Jos flatteja valioituisi enemmän, se myös innostaisi uusia noutajaharrastajia harkitsemaan useammin flattia nome-koiraksi.  Vaikeahan se on uuden ihmisen tietää mihin flatti metsästyskoirana pystyy, jos on katsomassa koetta, ja se kokeen ainoa flatti sillä kertaa epäonnistuu, Heli perustelee.

- Haluamme että harrastajat näkevät, että myös flatti on koulutettavissa käyttövalioksi, pohtii Vesa.

Valmennusrenkaaseen osallistuminen vaatii määrätietoista, pitkäjänteistä treenaamista, korostaa Vesa.

Koulutuksissa annetaan apua ohjaajille, esimerkkejä ja malleja, jotta ohjaaja pystyy viemään koiraa eteenpäin kotona harjoitellessaan.

Toivomme, että saamme renkaaseen erittäin motivoituneita ihmisiä, jotka haluavat flattinsa kanssa huipulle, näyttämään mitä osaavat kansainväliselle tasolle asti. Näytetään ruotsalaisille ja norjalaisille mihin suomalaiset flatit pystyvät, Vesa kannustaa.

Valmennusrengas toivottavasti jatkuu vielä tulevina vuosinakin. Oletko sinä vuoden 2020 treeniringin järjestäjä? Ota yhteyttä Vesa Turuseen!