Koulutusesittelyt

NOME -koulutukset

Normaalit koulutukset

 

Pentu

Alle vuoden ikäinen koira, joka on harrastustaipaleensa alussa.

Aloittelija

Harrastustaipaleen alussa. Koiralla on vielä opittavaa perusasioissa: luoksetulossa, noutamisessa ja hallinnassa. Koiran kanssa kuitenkin halutaan yhdessä tutustua lajiin, ja ehkä myöhemmin tähdätä taipumuskokeeseen tai muihin kokeisiin.

Kohti taipumuskoetta (Kohti taippareita)

Koira tähtää taipumuskokeeseen. Koira tulee kutsuttaessa luokse ja myös noutaa jonkin verran. 

Kohti alokasluokkaa (Kohti ALOa)

Koira on läpäissyt taipumuskokeen ja sen kanssa tähdätään ALO-luokkaan. Koulutus on kuitenkin kesken, eikä koira vielä nykyisessä kunnossaan ole valmis starttaamaan ALO:ssa.

Alokasluokka (ALO)

Koira on läpäissyt taipumuskokeen ja kisaa ALO-luokassa. Koira on ohjaajansa hallinnassa.

Avoin luokka (AVO)

Koiralla on tulos ALO-luokan kokeesta ja se on siirtymässä AVO-luokkaan, tai koira kisaa AVO-luokassa.

Voittajaluokka (VOI)

Koira on läpäissyt AVO-luokan kokeen ja siirtymässä VOI-luokkaan, tai sillä on jo tulos VOI-luokasta.

 

Teemakoulutukset:

 

To–pe 14.–15.7. AVO–VOI, kouluttajana Johnny Eckhaus:

Koulutus vastaa tasovaatimukseltaan avoimen ja voittajaluokan koulutuksia. Kouluttajana tanskalainen Johnny Eckhaus. Koulutus on kaksipäiväinen, huolehdithan ilmoittautuessasi, että valitset molemmat päivät.

La–su 16.–17.7., ALO, kouluttajana Johnny Eckhaus:

Koulutus vastaa tasovaatimukseltaan alokasluokan koulutusta. Kouluttajana tanskalainen Johnny Eckhaus. Koulutus on kaksipäiväinen, huolehdithan ilmoittautuessasi, että valitset molemmat päivät.

To 14.7. ja pe 15.7., Iloinen pillipysähtyminen:

Tasovaatimuksena toimiva luoksetulo ja palautus. Koulutus sopii kaikenikäisille koirille ja on kestoltaan yksipäiväinen. Halutessasi voit ilmoittautua koulutukseen molemmille päiville, mutta varauduthan tällöin kertaamaan joitakin asioita. Koulutuksessa pureudutaan pillipysäytyksen perusteisiin sekä ryhmän tason ja toiveiden mukaisesti etsitään ratkaisua pillipysäytyksessä ilmenneisiin ongelmiin.

Pe–la 15.7.–16.7. Nuorten koirien tavoitteellinen kurssi, kouluttajana Helka Alanko:

Tasovaatimuksena toimiva luoksetulo ja palautus. Kahden päivän kurssi nuorille koirille (alle 3 v), jotka tähtäävät huipulle asti. Painotus WT-tyyppisissä tehtävissä ja hallinnassa. Sopii parhaiten koirille, jotka eivät ole vielä startanneet alokasluokassa. Huolehdithan ilmoittautuessasi, että valitset molemmat päivät.

La 16.7. Markkeeraukset, kouluttajana Susanna Salonen:

Tasovaatimuksena toimiva luoksetulo ja palautus. Koulutus sopii kaikenikäisille ja tasoisille koirille ja on kestoltaan yksipäiväinen. Koulutuksessa perehdytään markkeerauksiin kunkin koiran tason mukaisella tavalla.


 

MEJÄ -koulutukset

Leirillä on tarjolla käytännön harjoittelua jäljestykseen sekä lajiin tutustumiseen.

Lisäksi nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua ”kädestä pitäen” -neuvottuun koejäljen tekemiseen ja opastamiseen. Leirin yhteydessä järjestetään virallinen mejäkoe torstaina 14.7. ja kokeen jäljet tehdään keskiviikkona 13.7. Aloittelevat mejäilijät ovat oikein tervetulleita tutustumaan ja osallistumaan kokeeseen.

 

Leirillä tarjotaan mejäkoulutusta muuten koko loppuleirin ajan eli perjantaista sunnuntaihin. Käytännön kouluttajina toimivat lajin ylituomarit Mikko Ahti, Kari Grönman sekä Marko Saarni. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään koirakon taso ja toiveet koulutuksesta ja koulutus räätälöidään jokaiselle koirakolle tason ja toiveiden mukaisesti. Tervetuloa tutustumaan lajiin tai kokeneemmat koirakot hiomaan yksityiskohtia kuntoon!
 

 


 

Rally-toko ja TOKO -koulutukset

Mikä on toko?

Tokon perusideana on opettaa koiralle hallittua käyttäytymistä erilaisten liikekokonaisuuksien muodossa. Ohjaajalle toko opettaa koirankoulutus- ja käsittelytaitoja. Toko toimii koiralle hyvänä aivojumppana ja aktivointina, parantaen samalla myös koiran ja omistajan välistä yhteistyötä.

 

Mikä on rally-toko?

Rally-toko on laji, johon on yhdistetty tokon lisäksi agilitya ja koiratanssia. Rally-tokossa ei kilpailla ryppyotsaisen vakavasti vaan tavoitteena on saada aikaan hyvin koulutettuja koiria.

 

Oli kyseessä sitten toko tai rally-toko suunnitellaan koulutukset osallistujien ja heidän taitotasojensa mukaisesti.