Tapahtumat leirillä

Tarkastuksia

Huom. Ilmoittautumiset

16.6.2021 mennessä Jalostustarkastukseen: jalostus @ flatti.net

Suomen sileäkarvaiset noutajat ry järjestää sileäkarvaisten noutajien jalostustarkastuksen pe 2.7.2021.

Jalostustarkastus jörjestetään kesäleirin yhteydessä Surkeejärvellä. Jalostustarkastajina Riitta Niemelä ja Kirsi Nieminen.

Ilmoittautumismaksu 1.koira 20€, saman omistajan 2.jne koira 15€, maksut paikan varmistuttua tilille FI28 5620 0920 4247 50, viitenumero ilmoitetaan myöhemmin. 

Rajoitettu osanotto, max. 12 koiraa.

Jalostustarkastukseen ovat tervetulleita eri-ikäiset flatit, urokset ja nartut (mielellään yli 9kk) ja jalostustarkastuksessa voi käydä useammankin kerran, jolloin koiran kehityksestä voidaan saada tarkempi kuvaus. Jalostustarkastuksessa koirien rakennetta arvioidaan yksityiskohdittain rotumääritelmän mukaan. Ulkomuodon arviointi sisältää yksityiskohtaisen kuvauksen koiran rakenteesta. Tulokset kirjataan jokaisen tarkastettavan koiran lomakkeelle. Kyseessä siis ei ole kilpailu tai vertailu toisiin koiriin.

 


 

Näyttely

Ilmoittautuminen Open Show:hun vasta leirillä

Kuva Juho Pajari

Perinteinen kesäleirin Open show järjestetään lauantaina 3.7

 

Open show on epävirallinen näyttely, jossa ei jaeta sertejä ja siihen voi osallistua myös sellaisen koiran kanssa, jolla on jokin viralliset näyttelyt estävä ulkomuodollinen virhe. Open show on ennen kaikkea rento, epämuodollinen ja leppoisa iltapäivä kesäleirillä, yhdessä muiden flattiharrastajien kanssa.
 

Kilpailuluokat

 • Pennut alle 5kk
 • Pennut 5-9kk
 • Juniorit
 • Nuoret
 • Avoin
 • Sert
 • Käyttö
 • Nome
 • Valiot
 • Veteraanit yli 8v
 • Superveteraanit yli 10v
   

Lisäksi palkitaan paras lapsi ja koira, paras pari ja paras muun rotuinen koira.

Open shown tuomarina toimii Lotta Vuorinen.

Osallistumismaksut: lapsi&koira ja paras pari 5€, kaikki muut luokat 10€.

 


 

Kokeet

 

Rallytoko -koe

Ilmoittautuminen kokeeseen Virkun kautta. Kokeen vastuuhenkilönä Pipa Pärssinen.

Koe pidetään pe 2.7 klo 17.00 alkaen.

 


 

Luento

Kuva Janina Alankoja-Kanervala

Noutajan koulutus metsästys- ja koekäyttöön

 

"Hyvä suhde on kaiken perusta" 

 

Tämä luento auttaa sinua ymmärtämään, miten ja ennen kaikkea miksi noutaja toimii tavalla jolla se toimii. Luennolla saat avaimet, miten voit rakentaa tasapainoisen ja kestävän suhteen koiraan käyttäen koulutuksessa avuksi noutajan luontaisia käytösmalleja. Luennolla kuulet, miten voit auttaa koiraasi kasvamaan

rauhalliseksi, tasapainoiseksi ja silti tehokkaaksi työkoiraksi. 

 

Luennolla pohditaan myös yleisimpiä haasteita aikuisen koiran käytöksessä (kuten rauhattomuus, riistan rikkominen, luoksetulo, viretilan hallinta jne), joita voidaan ennaltaehkäistä koiran oikeanlaisella koulutuksella.

 

Luennon pitää Sanna Lähdeoja, noutajaharrastaja jolla on kokemusta kisaamisesta kaikissa rodunomaisissa lajeissa ja koiran käytössä metsällä yli 10 vuoden ajalta. Eläintenkouluttamisen ammattitutkinto.